Top 7 bierproeverijen Amsterdam

Bierproeverijen en bierproeflokalen worden steeds populairder. Hierbij een handige lijst om te zien welke opties er o.a. zijn.

Craft & Draft

Als je op zoek bent naar een ijskoude goud gele rakker dan ben je bij Craft & Draft op het juiste adres. In de opvallen houten bar zie je maar liefst veertig biertaps. Opvallend is dat het moderne interieur erg opvalt. Een leuk feitje is dat de selectie van internationale bieren elke week veranderd en je hierdoor eigenlijk elke week wel terug wilt komen.  Heb je na je middag of avond van gezelligheid nou nog trek in een biertje thuis dan kunt je jouw favoriete biertje ook bestellen in de winkel.

Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een uniek restaurant omdat deze namelijk gevestigd zit in het monumentaal gebouw van de Oostergasfabriek met een groot terras. Op dit heerlijke terras kun je genieten met een zelfgebrouwen biertje, bestel hier lekkernijen van de borrelkaart. Deze zelfgebrouwen biertjes zijn uniek en een ware must om te testen!

De Prael

Ben je op zoek naar een leuke, gezellig en unieke brouwerij dan ben je bij De Prael bij het juiste adres! Hier wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van hun eigen hop en graan en is hiermee al erg uniek! De brouwerij is tevens een sociale werkplaats: mensen met een psychiatrische achtergrond helpen hier bij het brouwen van lekkere, ambachtelijke biertjes. Kortom: De Prael is super uniek! Ps: er bestaan twee locaties: De Prael Houthavens en De Prael op de Wallen.

 

Brouwerij ’t IJ

Als je op zoek bent naar de grootste Brouwerij  in Amsterdam dan ben je bij Brouwerij ’t IJ aan het juiste adres! Als de zon schijnt kun je goed genieten van het enorme terras en alle speciaal biertjes op de kaart. Gelukkig wisselt de kaart ook af en toe waardoor je je nooit hoeft te vervelen. Brouwerij ’t IJ brouwt trouwens ook bieren in samenwerking met andere nationale en internationale brouwerijen.

 

Oedipus Brewing

Stel je voor: Jij en drie vrienden zijn zo gek op bier dat jullie besluiten een eigen brouwerij te beginnen? Dat is Oedipus! Durf jij het aan om de bieren genaamd Panty, Mama, Papa en Lekkerbek te proeven?

De Bierfabriek

De Bierfabriek, een ontzettend duidelijk naam, is dan een hele kleine brouwerij, maar desalniettemin eentje die niet in het lijstje mag ontbreken. Hier brouwen ze drie soorten bieren en geen pils. Kom eens langs bij De Bierfabriek en geniet van huisgebrouwen pils en Franse boerderijkip, SMULLEN MAAR!

 

Bar Joost

En last but not least, Bar Joost. Bar Joost is hét buurtcafé van de Indische buurt. Zoals het hoort kun je in deze bar maar liefst 40 Amsterdamse bieren vinden. Het unieke aan Bar Joost is dat je onder het genot van jouw Amsterdamse bier tegelijkertijd een bordspel kan spelen. Veel leuker dan thuis toch?!

Veel mogelijkheden

Zoals u ziet staat Amsterdam vol met bierproeverijen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *