Foodtrends 2018

Wij zullen de top 4 foodtrends 2018 omschrijven zodat u weet waar u nog mee aan de slag kan gaan binnen uw bedrijf. Onze missie is u nieuwe ideeën op te laten doen.

Duurzaamheid

Waar wij vroeger dachten aan meer, meer en nog eens meer is er tegenwoordig meer besef gekomen om duurzamer te worden. De aandacht voor minder vlees is groter dan ooit geworden en dit zal alleen maar toenemen. Een belangrijke trend hierin is dat er ondertussen al veel meer voeding wordt aangeboden met insecten en zeewier. Denk aan de Ikea insecten hamburger! Als deze trend aanslaat zullen we dat uiteindelijk merken aan de afname van vlees. Daarnaast wordt verspilling ook meer tegen gegaan. Denk aan de ketens van Happy Italy waarbij men vraagt of je een doggy-bag wilt van het eten dat je niet op hebt gekregen. Neem jij wel eens een doggy-bag mee?

Zeewier & Algen

In het onderdeel duurzaamheid hebben wij het woord zeewier al laten vallen. Zeewier wordt o.a. gebruikt om daar een Weed Burger van te maken. Maar zeewier wordt ook al gebruikt als zeewierpasta. Zeewier is een surrogaat aan eiwit tegenover vis en is helemaal niet smaakloos. Zo kan je verschillende kanten op om een burger te maken. Daarnaast zal je zien dat in 2018 de trend doorzet en er zeewier ook gebruik gemaakt gaat worden bij taco’s, chips, soep en nog veel meer!

Naast zeewier zal je algen ook meer zien in 2018 als zijnde algenhotdogs en algenchocolade. Deze kan je namelijk ook zelf thuis kweken en kan je dus eerst thuis experimenteren. Onthoud deze trend want na 2018 zal dit pas echt BOOMING worden!

Veganisme / Vegan

Ben jij, of ken jij, een Vegan? Tegenwoordig is veganisme hip of kunnen wij beter Vegan zeggen? De veganistische restaurants ontpoppen zich enorm in de Randstad. Hoe komt dit? Mede door de vele documentaires waaruit blijkt dat vlees eten ongezond is. Met name jonge vrouwen, hoogopgeleid, wonend in de grote stad zijn Vegan. Het nadeel kan zijn dat veganisten tekorten krijgen aan ijzer, eiwitten, vitaminen en jodium. Leuke en super lekkere Vegan foods van 2018 zijn: Veggie chips, Superfruits, eetbare bloemen, en Vegan burgers. Je zult het Vegan food alleen maar zien groeien de komende jaren, tenzij blijkt dat Vegan zijn heel ongezond is.

 

Superbowders

Wie kent ze niet de smoothiebowls die in o.a. Bali ontzettend populair zijn? Naast al het heerlijke fruit in die bowl zitten er ook vaak superpoeders overheen. De poeders zoals acaï, matcha en kurkuma worden hiervoor gebruikt. Als de poeders van goede kwaliteit zijn dan zitten er veel vitamines, mineralen en antioxidanten in. Daarnaast zorgen deze poeders voor een super smaakexplosie!

 

Zelf proberen?

Bent u benieuwd naar de foodtrends van 2019? Wij houden u zo snel als mogelijk op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *