Kruid je eten met wat ontspanning

Wist je dat er heel veel kruiden zijn, die je ook prima in je eten kunt gebruiken? Twee vliegen in één klap: je brengt niet alleen je eten op smaak, maar helpt jezelf ook nog eens ontspannen! Niet ieder kruid is geschikt om over je eten te strooien (al kun je natuurlijk altijd experimenteren…) Daarom geven we ook een paar theetips.

Kruid je eten

Lavendel

Dit kruid is vooral lekker als thee. Het is vooral het aroma dat lavendel verspreidt, dat zorgt voor de rustgevende werking.

Basilicum

Basilicum versterkt het zenuwstelsel. Kalmerend in stress situaties en bij angsten.

Rozemarijn

Rozemarijn vermindert onrust en depressie. De blaadjes en bloemen zijn opwekkend en verbeteren de energie. Brengt het zenuwstelsel in evenwicht.

Theetip: een thee van kamille en rozemarijn is goed tegen hoofdpijn. En in het badwater doet dit kruid wonderen voor het vermoeide lichaam.

Pepermunt

Pepermunt wordt geacht versterkend te werken voor het zenuwstelsel. Het helpt bij loslaten van zorgen en werkt kalmerend, vooral als spanning vast zit in de vorm van spanningshoofdpijn.

Theetip: voor één pepermuntthee kopje thee heb je 2 theelepels gedroogde bladeren nodig.  Als extra aanvulling kan bachbloesem Oak om goed voor jezelf te zorgen. Laat los dat grote verantwoordelijkheidsgevoel.

In balans | Eucalyptus

Eucalyptus: helpt in balans te blijven. Geeft lucht. Net als bachbloesem Terra maakt Eucalyptus rustiger bij spanning, stress. Helpt in balans te blijven. Geeft lucht. Ruimt blokkades op en reinigt de atmosfeer om je heen. Geeft kracht in moeilijke situaties en zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft. Verdamp de olie voor een zuivere lucht thuis of op je werk. Dat kan al heel simpel door een paar druppels olie in een beetje water te doen. En te verwarmen op de verwarming of in de zon.

Tijm

Tijm kan helpen het denkvermogen te bevorderen en helpt bij sufheid. Daarnaast is het een goed idee om tijm over je eten te strooien wanneer je last hebt van angsten en spanning, of van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid.

Kamille

Kamille werkt rustgevend en kalmerend. Ook weer vooral aan te raden als thee. Niet iedereen kan de smaak van pure kamillethee waarderen. Combineer in dat geval met pepermunt, tijm of citroenmelisse.

Een kompres met afgekoelde kamille thee is goed bij vermoeide ogen. Stomen met kamille is goed bij verkoudheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *